Reikės:
- kiaulienos sprandinės (nugarinė bus kieta,”guminė”),
- konservuotų ananasų griežinėliais didelio indelio (į indelį įeina apie 14-15vnt),
- juodųjų alyvuogių,
- fermentinio sūrio.
Gaminam:
Kiaulienos nugarinę supjaustome kepsneliais apie 1-1,5cm storio, pasūdome,
papipiriname ir užpilame kefyru. Paliekame marinuotis (geriausiai per naktį).
Marinuotus kepsnelius apkepame keptuvėje ant stiprios ugnies iš abiejų pusių po
2min. Į aliejumi išteptą skardą sudedame apkepintus kepsnelius, ant kiekvieno kepsnelio
dedame po griežinėlį ananaso ir į ananaso griežinėlio vidų po alyvuogę.
Apibarstome tarkuotu fermentiniu sūrių ir pašauname į įkaitintą iki 200`C
orkaitę 20-30min. Likus 10min iki kepimo pabaigos supilame ananasų
sultis, kurios liko indelyje ir kepame, kol sūris gražiai apskrus. Papuošiame
žalumynais. Aš dar padariau rožes iš bulvių. Skanaus.
Mama Julija

.jpg)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą