2014 m. gruodžio 9 d., antradienis

Kalėdinė antis

Kalėdos - ypatinga šventė, todėl verta pasistengti ir pagaminti kažką nekasdieniško.


 Jeigu nuspręsite išsikepti antį, tuomet jums reikės:
  • anties apie 1.5-2 kg.,
  • prieskonių (rupios druskos, pipirų, česnako, mėgstamų žolelių),

Įdarui:
  • plikytų ryžių (apie tris saujas),
  • saujos džiovintų slyvų,
  • poros saujų lazdyno riešutų ir pistacijų. 



Antį galima apvirti prieš kepant, kad greičiau iškeptų, maždaug apie 20min. Palaukti kol atvės, tuomet gerai įtrinti prieskoniais ir padėti į šaldytuvą dienai arba per naktį.
Įdarą ruošti prieš kepant antį. Ryžius gerai apvirti, į juos sudėti karštu vandeniu nuplikytas slyvas, riešutus, įberti truputį druskos. Ryžius su riešutais įdaryti antį, su  mediniais iešmukais susmeigti, kad įdaras niekur ''nepabėgtų''.

Orkaitę įkaitinti iki 220C temperatūros ir kepti apie 30-40 min. Po to karštį sumažinti iki 170C ir kepti dar apie 1-1.20 min. laiko. Jeigu per stipriai skrunda, pridengti folija.


Skanaus!

Mama Jurgita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą