- 600 g
paprastų sausainių (selga, gaidelis ar pan.),
- pusė
litro riebios grietinės,
- 300 g
varškės,
- cukraus
,
- vanilino,
- pakelis
mėgiamos želė.
Želė reiktų pasiruošt anksčiau, kad ji jau
būtų pradėjus stingti.
Varškę gerai ištrinam, kad nebūtų
gumuliukų (jei pirkote birią).
Grietinę išplakti su cukrumi, vanilinu.
Cukraus įdėti truputį daugėliau, kad gautūsi saldu, nes varškė pridės rūgštumo.
Sumaišom grietinę su varške, dedam susmulkintą želė, sumaišom.
Formos dugną išklojam sausainiais,dedam
kremo ir toliau susluoksniuojam : sausainiai-kremas.Viršutinį sluoksnį padaryt
sausainių.
Geriausia palikt šaldytuve per naktį,kad
sausainiai suminkštėtų.
Skanaus.
Mama Zita
Nerealiai paiko , tiek man , tiek tiems kurie jį ragavo !!! Super !
AtsakytiPanaikintiAš jį vadinu tortu ;) Labai labai skanus, tikrai svečių nenuvilsite :)
AtsakytiPanaikintiAciu uz recepta, pyragas gaunasi nuostabus, valgo ir dideli ir mazi. Darykit, tikrai nenusivilsit. As dar ant virsaus uzpilu lydyto sokolado ir pabarstau kepintais riesutais, bet tai jau fantazijos reikalas. Labai labai skanu.
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko.
AtsakytiPanaikintiAčiū už pasiūlymą užpilti lydytu šokoladu :)