Kadangi šios salotos
vienos iš mano vyro mėgstamiausių, o jų pradininkė buvo mano mama, tai ir
pavadinimas kilo iš ten. Kai uošvienė arba aš (žmona) norim įsiteikt, galim
drąsiai daryt šitas salotas. Šiaip nieko įmantraus, bet kas ragavo įvertino
gerai.
Reikės:
- 1kg jūsų mėgstamos žuvies filė (aš naudoju rudagalvių menkių filė),
- 7 vidutinių morkos,
- 7 vidutinio dydžio svogūnai,
- cinamono,
- citrinos,
- majonezo ( aš naudoju "Helman's"),
- aliejaus,
- miltų,
- žiupsnelio cukraus ir druskos.
Žuvį pabarstau mėgstamais
prieskoniais, pavolioju miltuose ir kepu. Man asmeniškai kuo labiau suskrunda
tuo skaniau. Iškepus atvėsinu ir supjaustau smulkesniais kubeliais. Morkas
tarkuoju burokine tarka, svogūnus supjaustau smulkiau ir viską kepu aliejuje
kol suminkštėja. Aš visada kepdama morkas ir svogūnus įdedu maža žiupsnelį
cukraus ir druskos. Iškepus atvėsinu.
Kai viskas atvėsta
salotas sluoksniuoju taip: žuvies kubelius pašlakstau citrina ir pertepu
majonezu, tada dedu sluoksnį morkų su svogūnais, pabarstau cinamonu (maždaug
tiek kiek barstytumėt pipirų),
vėl dedu žuvies kubelius, vėl šlakstau
citrina, majonezas, morkos su svogūnais ir cinamonas. Sluoksnių skaičius
priklauso nuo indo kuriame darau, bet man paprastai gaunasi trys sluoksniai.
Viršų pateplioju majonezu. Na ir ragaujame su duona.
Man jos skanesnės kai
šiek tiek pastovi šaldytuve, bet galima valgyti ir iš karto. Skanaus!
Mama Agnė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą