2013 m. lapkričio 8 d., penktadienis

Karpis, marinuotas česnake

Kiek žinau, nedaugelis mėgsta šią žuvį dėl jos nemalonaus dumblių kvapo. Pasidalinsiu su jumis, kaip tą kvapą panaikinti. Skonis bus nepriekaištingas.
  • Karpis (mano buvo 8 kg),
  • 4 didelis česnakai,
  • miltai (apvoliojimui),
  • druska


Gyvą karpį "papjauti", nuvalyti, išplauti (būtina su peiliu iš po žvynelių nuimti, nugramdyti tokį slidų sluoksnį. Tuomet, priklausomai nuo turimo karpio svorio, imam česnaką. Mano karpis buvo 8 kg., tai man prireikė 4 didelių česnako galvų. Česnaką susmulkinam. Žuvį supjaustome gabaliukais, maždaug 1 - 1,5 cm storio. Įtriname žuvį česnaku (negailėdami). Druskinti žuvies nereikia. Įtrintą česnaku žuvį paliekame šiltai (ant virtuvės stalo) ne ilgiau 2 val. Tuomet sumaišome miltus su druska ir šioje masėje apvoliojame žuvies gabaliukus.



Kepame įprastai, gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Užtikrinu, jog skonis pasakiškas ir jokio dumblių kvapo. Skanaus.

Mama Julija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą