2014 m. kovo 25 d., antradienis

Krepšeliai užkandžiams

Pamačiusi, kiek parduotuvėje kainuoja keli tokie krepšeliai, nutariau geriau  jų išsikepti pati.


Reikės :
  • 300 g miltų,
  • 1 kiaušinis ir 1 jo trynys,
  • 2 šaukštai grietinės,
  • 130 g sviesto,
  • truputis druskos (jei sviestas sūdytas, jos nereikia),
  • formelių keksiukams (naudojau 35x20 mm).


Į dubenį persijoti miltus, ant jų sutarkuoti arba smulkiai supjaustyti sviestą. Jis turi būti šaltas, ką tik paimtas iš šaldytuvo. Berti druską ir viską maišyti, trinti tarp delnų, kol gausis trupiniai. Ant jų mušti kiaušinius, dėti grietinę ir gerai suminkyti tešlą. Ją dėti į maišelį ir padėti valandai į šaldytuvą (ne šaldiklį).

Paskui tešlą padalyti į vienodo dydžio rutuliukus, juos iškočioti į apskritimą, kraštus suspausti, kad gautųsi panašiau į krepšelį ir dėti į keksiuko formelę. Kočiojant miltų pabarstyt nereikia, tešla nelimpa prie stalo.



Kepti 180 l temperatūroje apie 30 min. Iš šito kiekio man gavosi 40 vnt. krepšelių.
Jei turite, naudokite metalines, silikonines formeles, tada krepšelių forma gausis gražesnė.
Bet kuriuo atveju kepdamos pačios ir sutaupysit, ir skanesni nei pirktiniai gausis :)

Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą