2013 m. liepos 1 d., pirmadienis

Marinuoti agurkai su morkomis ir svogūnais

3 litrų stiklainiui :
  • 1 didelė morka,
  • 1 didelis svogūnas,
  • 3 česnako skiltelės,
  • krapų kotų,
  • nedidelis krieno lapas,
  • po 4 žirnelius juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų,
  • kiek tilps agurkų,
  • 300 g acto,
  • 3 šaukštai druskos,
  • 5 šaukštai cukraus.


Švariai išplaunam stiklainius, iškaitinam juos  (į puodą įpilti truputį vandens, dėti į jį apverstą stiklainį ir kelias minutes "pavirti").
Svogūną ir morką nulupame, supjaustom griežinėliais. Agurkus švariai nuplaunam, nupjaustom galiukus. Viską sudedam į stiklainius, supilam cukrų, druską, actą ir kiek telpa pripilam vandens.
Į didelį puodą įpilam vandens, statom į jį stiklainį, tik pridengiam dangteliu ir kaitinam kol agurkai pagelsta. Tada užsukam dangtelį, stiklainį pastatome apverstą, pridengiam rankšluostėliu ir paliekam taip kol visai atvėsta.

Žiemai turėsim traškančių, su skania rūgštele agurkų.


Mama Zita

4 komentarai: